Keresztény Irodalmi Könyvklub találkozó

2020-12-10

Kedves Klubtagok! Talán emlékeztek még rá, a plakát szerint Dec. 11-re hívtam mindazokat, akik olvassák, olvasták Weöres Sándor A teljesség felé c. kötetét.

Személyesen sajnos nem tudunk találkozni, de az online tér lehetőséget biztosít mégis arra, hogy megosszuk egymással gondolatainkat, beszélgessünk az olvasottakról.

Holnap este tehát 18:00-tól, aki teheti a következő linken tud kapcsolódni az alkalomhoz:
meet.google.com/apa-xnen-fhv

Mire lehet számítani?
1. Egy pár gondolat a költőről.
2. Aki szeretné, rövidem megoszthatja, mit jelentett neki a mű olvasása, milyen hatással volt/van rá.
3. Közös "munka". Azért nevezem munkának mert együtt gondolkodunk rajta.

Tekintettel arra, hogy az online tér bár sok lehetőséget nyújt, mégis korlátokat szab, a nagy egészből ezért szeretnék kiemelni egyet, ami vezérfonalunk lehet a beszélgetésben. Több ez, mint kisiskolás verselemzés. Felnőttek közös gondolkodása és rácsodálkozása az emberi lélek rejtelmeire.

Ajánlom tehát a következőt a holnapi találkozónkra:

Negyedik rész

"Meztelenség

A teljességet elérni végtelenül könnyű és végtelenül nehéz. Oly könnyű és oly nehéz, mint ezt a három szót kimondani hazugság és öncsalás nélkül: "Teljesen tiszta vagyok." De vannak, igen kevesen, egyszerű szegény emberek, akik anélkül, hogy törekedtek volna rá és anélkül, hogy tudnának róla, a teljességet birtokolják. Minden érzésük, gondolatuk, szándékuk tiszta, minden jó nekik úgy, ahogy éppen kínálkozik: ha veszíteniük kell, vagyontárgyat, egészséget, családtagot, életet: abba is nehézség nélkül belenyugodnak. Életük csöndes-vidám, békéjüket nem sértheti senki és semmi. Szavaikból nem sokat meríthetsz, de lényükből magát a mindenséget.

Ezek a békés, boldog emberek nem fognak a teljességbe, a mennybe jutni: máris ott vannak, nincs az a hatalom, mely valamit is adhatna még nekik, vagy elvehetne tőlük. Végtelen magas hegyen élnek, ahonnan nincs tovább."

Ha velünk tartasz, kérlek jelezd!

Köszönöm!
Anita