2016 Nyári gyermektábor

 

A Győri Református Egyházközség 6. nyári gyerektábora - 2016. júl. 4-8

Témája: Szavak nélküli könyv

„Isten nagyon szeret és azt akarja, hogy vele élj” - hangzott a hívás a gyülekezetünk harminchét gyerekének, akik erre kórusban válaszolták: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen. János 3,16”

                  Az öt nap alatt a résztvevők megismerkedtek az először C.H. Spurgeon által használt kis könyvecskével, a szavak nélküli könyvvel, melynek színei a Biblia üzenetét, Krisztus értünk hozott áldozatát közvetítik a gyerekeknek. Az arany szín a mennyországot jelenti, a fekete a bűnt, mely elválaszt Istentől, a piros Jézus értünk kiomló vérét jelképezi: az Úr szeret minket, és vére által megszabadított. A fehér, a tisztaságot hozta közel hozzánk: ha elfogadtuk hittel Jézus váltságát, az Ő útján járhatunk, életünkkel mutathatjuk, mit jelent hinni a Megváltóban. A zöld szín a hitben való növekedés képe, mely a Biblia olvasását, a közösséget, a szolgálatot jelenti, valamint a bizonyságtétel készségét, hogy Jézus parancsa szerint hirdessük őt szóval, tetteinkkel.

                  A bibliai leckéket, aranymondások tanulása kísérte, a gyerekek által feltartott szövegek és képek segítségével zengett a „Fenn a menny egy boldog hely” című evangéliumi ének, melyet a hét végére már mindenki fújt. A „Szívem csendben az Úrra figyel”- című ének elcsendesítette a gyerekhadat, és megnyitotta fülüket, szívüket. A tábori füzetben gyűltek az aranymondások, a képek. Emellett készült a Szentlélek munkáját ábrázoló szélforgó, az üres sírt és a Golgotát jelképező kavicskép és sziklakert, a bűnt jelképező kis gyöngyfa-az édenkert fájáról. A gyülekezeti teremben az aranymondások és a hívások bibliai igéi hirdetik a tábor Istenre figyelő, vidám hangulatát.

                  Az édenkerti jelenetet szerepekkel is eljátszottuk, és makettekkel is kiraktuk, akárcsak az emmausi tanítványok és Jézus beszélgetését. A győri kötődésű tudósok Istennel való kapcsolatát is megismerhettük - a mindennapok anyagait, ételeit, italait kísérlet tárgyává téve. Egy kis elsős asszisztálásával, nagy sikerrel zajlott a kémiai-fizikai bemutató - az élet rendjét, a felépítettségét, az élet védelmét mutatva. A győri állatkertet igazi lovaskocsival közelíthettük meg, ahol szinte kéznyújtásnyi távolságból szemlélhettük a tevéket, malacokat, kígyókat, sólymot, átlátva az édenkert gazdagságát, a természet csodáit.

                  A mosonmagyaróvári Futura igazi gyerekparadicsom. A legkisebbtől a legnagyobbig minden gyerek belefeledkezett a gyermeki fantáziát, építőkészséget, kíváncsiságot kielégítő bemutatókba és játékokba, amelyek a teremtés és a tudomány összefüggéseit láttatták velünk. A gyermekek ügyességi versenyen szerezhettek igazi érmeket lelkes, odaadó küzdelmükért, és szívükben vihették el az el nem hervadó koszorúkat minden napjukra.

                  Igazi közös alkotás volt a már hagyománnyá vált utolsó napi kürtös kalács készítés. Türelemmel és bátorsággal forgattak a parázson a fiúk és a leányok a piruló kalácsokat, amelyekből a gyerekek szeretetteljes kínálásával a szülők is részesülhettek. Istennek adhatunk hálát a tábor minden ajándékáért! Mind a gyerekek, mind a szolgálók nagyon várjuk a következő tábor eljövetelét!

 

Gyülekezetünk gyerektáborának szolgálói nevében: Oltai Judit - 2016. júliusában

 

A táborban készült fotók galériáját az alábbi linken érheted el: NYÁRI TÁBOR GALÉRIA