HÁLA - 10. Bárka tábor - 2021. Győri Református Gyülekezet Kossuth utca

„…mindenért hálát adjatok...” (1Thessz 5,18)

Hála, hogy itt e csöndes reggel, hála hogy éjre nappal jő, hála, hogy minden órám gondját elhordozza Ő.


Teli torokból szólt a dal minden nap 43 gyerek és a szolgálók torkából, s hangzott sokféle formában a hála szava és tanítása. Hálát adtunk, hogy újra lehetett tábor, örömteli módon ismét a saját gyülekezetünkben, hogy sokan ott voltak gyerekek, lelkészek és szolgálók, hogy megtartattunk a járvány sötét napjaiban, hogy együtt közösségben lehettünk, s valamennyien megtapasztalhattuk, hogy Jézusnak van szava a legkisebbekhez is.

Tizedik jubileumi gyerektáborunkra került sor az idén, amire kreatív módon hívogatott a gyülekezeti terem és annak egész bejárata, gyerekrajz diszitette tele ötletekkel. Voltak visszatérő táborozóink és sok újonnan érkező is, akik hihetetlen gyorsasággal megismerkedtek és máris elevenen zengett a terem és az udvar.

A templomban kezdődhetett a hét, ahol Pálfi Zsuzsanna lelkipásztor a tőle megszokott ötletességgel vezette be a gyerekek számára a hála fogalmát, érzését, s szólhatott a dal gitárral, ukulelével. Ez utóbbi hangszer elszánt érdeklődői a tábor folyamán tanulhatták a pengetést és a dalokat Striffelné Niki lelkipásztor lelkes és odaadó vezetése által. Menjetek be kapuin hálaadással..., a dallam és a szöveg is a gyerekeké lehetett, a leánykák hangszerrel, a többiek mutogatással és lelkesen énekelték, mint ahogy a Pillangó, ha lehetnék, táncolnék, míg röpit a szél c. éneket is….

Már az első nap elkészült üvegfestéssel a hálaüveg, melybe napról napra kerültek bele a hálaadó gondolatokat tartalmazó papírosok, ahogyan egész héten az előre elkészített hálafára is folyamatosan kerültek fel a levelekre megfogalmazott érzések, gondolatok, ki miért hálás a gyerekek között, mely most is megtekinthető a gyülekezeti teremben.

Szólt az Úr szava a Zsoltárokból, Mózes első könyvéből Noé története, Lukács evangéliumából Péter története mélységeinek és igazi hitrejutásának története, de megszólalt a tíz leprás története is, ahol egy ment vissza hálát adni… Az aranymondások és a történetek képei bekerültek a Bárka tábor füzetébe, melyet Ballagi Luca rajza díszített igen kifejezően.

„Ha hűtlenek vagyunk is, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja.” (2Tim 2,13)

Készült még könyvjelző, kis kereszt, mely a keresztre vitt bűneinket jelképezte, zsurgorfóliából nyaklánc saját tervezésben. Vendégünk volt Csermák Zsuzska grafikus képzőművész, akinek útmutatásával kitűzőket készítettünk, valamint gyülekezetünkből Vanda óvónéni, kinek óvódás kicsi leánya is rögtön megtalálta a barátokat a táborban.

Szólt együtt és csoportokban is a dal, Kösz, jól vagyok…, melyre a videoösszeállitás is készült, igazi dalospacsirták énekelték a tanult dalokat, minden papír nélkül a zárónap csoportjaiban, fiúk-lányok lelkesen.

Jártunk a győri Állatkertben a rekkenő hőségben, melyhez a győri városnéző kisvasút vitte a daloló lányokat, fiúkat, s nagyszerű zoo-show részesei lehettünk Bogi kapitánnyal, aki bátran kiállt a nézők elé a bemutatott állattal. De megjártuk a Bory-vár zegzugos, történelemi múltban gazdag köveit, magaslatait, ahol nagy buzgalommal kutatták a megválaszolandó kérdéseket a csoportok, s ezt az utolsó nap értékeltük, de eljutottunk Székesfehérvár királyi múlttal rendelkező részeibe, ahol mindenki egy finom fagyit kapott, majd megmászhattuk Csókakő várának meredélyeit, ahol kalodába rejlő fejeket lehetett lencsevégre kapni, szinte minden gyerekről készült fotó.

Felsorolni is nehéz a sok eseményt, ami a héten történt, elkezdtük a Jerusalema tánckihivást Kata néni és Anita néni vezetésével, kaptunk minden nap finom pékárut az Erika pékségtől, dinnyét a szülőktől, igen furfangos és vicces feladatokat kellett megoldani első és utolsó nap, melyekért szintén jutalom járt.

A záró templomi áhítat után kitörő öröm fogadta a jubileumi tortát, melyből szikrázóan emlékezetes fénycsóva szállt felfelé a gyerekek örömujjongásától kísérve, s egyben búcsúztatva a tizedik jubileumi Bárka tábort, melyben igen sok gyermek érezhette, tanulhatta, hogy Jézus az út, Őt kövessék, hála a példás szolgálatoknak, az összefogásnak, melyben mi felnőttek is megtapasztalhattuk, milyen csoda, hogy Jézus velünk van, tegnap, ma és holnap, Ő nem változik, s hív valamennyiünket, kicsit és nagyot!

Soli Deo Gloria!

Szeretettel várjuk a következő tábort és táborozókat 2022-ben is!!

A Győri Református Egyházközség gyerekmunkás szolgálói 2021-ben.


A tábor fotógalériája EZEN A LINKEN , az eseményekről készített videó pedig ITT tekinthető meg.