Járvány alatti rendünk

2020-03-17

Kedves Testvéreink! Már több forrásból is értesülhettek arról, hogy a koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban

- a Magyarországi Református Egyház elnöksége kérésének megfelelően - egyházközségünk minden egyházi alkalmat visszavonásig szüneteltet.

A járvány terjedése példa nélküli, nehéz helyzetet jelent a számunkra. Kérjük testvéreinket, hogy ebben az időszakban, amennyiben csak lehetséges, maradjanak otthon. Mind telefonon, mind internetes elérhetőségeinken továbbra is elérhetőek vagyunk az Önök számára! Emellett ha valakinek valamiben segítségre lenne szüksége (mint például idős testvéreinknek a vásárlásban, gyógyszerbeszerzésben, vagy egyéb teendőben), kérjük, jelezze nekünk és keresünk rá megoldást.

Most, amikor a személyes találkozásokat mellőzni vagyunk kénytelenek, kiemelten támasz, erőforrás a számunkra, hogy gyülekezetünk lelki közösség is. Jézus Krisztus és Isten Szentlelke köt bennünket össze. Ez akkor is így van, ha ideiglenesen nem találkozhatunk egymásal. Amikor imádkozunk, időt töltünk az Urunkkal, nemcsak Vele találkozunk, hanem Benne egymással is! Ez a valóság sokkal több az internetes világunk megszokott virtuális közösségeinél. Valóságos találkozás Istennel, valóságos szeretet-áradás, valóságos elmélyülés, valóságos megbékélés az Úrral, önmagunkkal és egymással.

Ebben a szomorú, meglepő böjtben, a kényszerű otthon maradásban - kinek egészségben, kinek betegségben – lehetősége nyílik az elcsendesedésre, az Isten keresésére, a családunkkal, szeretteinkkel való törődésre is!

 Vasárnaponként az istentisztelet idejében csendesedjünk el együtt Isten Igéje mellett a holnapunkon megosztott igeszolgálat mellett! Szerdánként egy-egy áhítattal szeretnénk lelki táplálékot kínálni az érdeklődő testvéreinknek.

Mindemellett szeretettel hívunk mindenkit esténként 21 órakor közös imádságra, csatlakozva lelkésztestvéreink felhívásához. A részletek itt olvashatók: https://www.facebook.com/groups/495669447781353/members/

Felhívjuk minden egyháztagunk figyelmét a reformatus.hu honlapon reggelente hallgatható online áhítatra, valamint a vasárnap délelőtti online istentiszteletre. Emellett vasárnaponként a televízió is közvetít istentiszteletet élő adásban. Kérjük, figyeljék a reformatus.hu oldalt, ahol egyházunk folyamatos tájékoztatását találhatják.

 

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban!” (Zsoltárok 46,2).

 

Áldás, békesség!

 

A Győri Református Egyházközség Elnöksége

 

2020. március 17.