Presbitériumi állásfoglalás

2019-10-02

Egyházközségünk presbitériuma 2019. szeptember 18-i ülésén döbbenten hallgatta végig az egyházközség e-mail elérhetőségén indított, majd pár hét alatt a közösségi portálon is olvasható vádirat sorozatot.

Ez a névtelenségbe burkolódzó, pontosabban álnév alatt rejtőző, fiktív személy elmarasztalja gyülekezetünk életét, presbitériumát és elnökségét alkalmatlannak, hazugnak, bábnak minősíti, de a vád listája még több és hosszabb is lehet, tőle függ, és a közvetítőkön múlik, milyen színes és torzító tükrök segítik még konok rágalmainak terjesztését.


Az egyházközség presbitériuma kénytelen állásfoglalásával megjelenni, és azzal a csenddel, amellyel végig hallgatta a támadást, Pál apostolt idézi: „Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg!”(Róm.12:21.)
Amennyiben nem csendesül a támadás, törvény adta segítséget kérünk a zaklató kilétének felfedéséhez, a világi és egyházi törvényeket és keresztyén erkölcsöt sértő tevékenységének megszüntetéséhez.
Az elmúlt két hónap tanulságát ki kell mondanunk: a virtuális tér névtelen vagy azonosíthatatlan szónokaival párbeszédet nem folytatunk.

 

a Győri Református Egyházközség Presbitériuma