Adventi gyűjtőakció a rászoruló gyermekekért

2018-12-01

Az idei évben gyülekezetünk csatlakozik a Szeretetdoboz akcióhoz, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálat hirdetett meg, és ehhez kérjük a Testvérek támogatását és részvételét.

Az akció célja a rászoruló gyermekes családok támogatása tartós élelmiszerekkel az adventi és az azt követő időszakban.

Mire van szükség ott, ahol szükség van? Egy jól összeállított adventi Szeretetdoboz tartalma nagyjából a következő: 1-1 kg rizs, bab, konzervzöldség, paradicsomszósz, búzadara, húskonzerv, háztartási keksz, tészta, só, 1-1 liter tartós tej, olaj, valamint kakaópor, fűszerek, ételízesítő, teafilter, alapvető higiéniai eszközök, édesség. Ez a kb. 15 kilós Szeretetcsomag egy családnak jó néhány napig biztosíthatja a napi betevőt. Egy komplett csomag értéke kb. 6000-7000 forint. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy amennyiben módjuk van rá, támogassák a rászoruló gyermekes családokat. Kérjük azokat az adományozókat, akik egy teljes csomagot meg tudnak tölteni, hogy kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható, és legalább féléves hátralévő szavatosságú tartós élelmiszert vásároljanak, hogy azokat a téli hónapokban később is fel lehessen használni. December 16-ig várjuk a komplett csomagokat – melyeket a Szeretetszolgálat gyűjtődobozaiban fogunk majd elhelyezni - a Gyülekezeti teremben az alábbi időpontokban:

Vasárnapokon istentisztelet előtt 9 órától

Hétfőnként 17 és 18 óra között

Szerdánként 15 és 17 óra között a Gyülekezeti terem konyhai bejárata felől

 

Azok a testvérek, akik egy komplett csomagot nem tudnak megtölteni annak ára vagy súlya miatt, de szeretnének segíteni, pénzbeli adományaikat elhelyezhetik az erre a célra kitett perselybe a templomban ugyancsak december 16-ig.

 

Köszönjük, hogy idén gyülekezetünkben együtt gyűjthetünk a rászoruló gyermekek családjának!