IGEI ÜZENET

Húsvéti üzenet
2018-03-26

"Hiszünk abban, aki feltámasztotta a halottak közül Jézust, a mi Urunkat, aki halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért." (Róma 24,24-25)

   A szokatlanul télies tavaszban egyre inkább vágyunk arra, hogy újra éledjen a természet. A fagyos, hideg napok után különösen is jól esne a nap melege, a nyíló virágok illata, a zöldellő rétek, erdők lélekmelengető látványa.

Milyen jó lenne, ha ilyen látványosan újulhatna meg a személyes életünk is! Felengedne lelkünkben a zord tél, az Isten nélküliség dermesztő szeretetlen hidege és elindulhatna az igazi élet, ahol végre van szín, illat, napsugár: Isten jelenlétének, szeretetének állandó békessége, és melege.

A húsvét, Jézus Krisztus feltámadása az új élet lehetéségét hozza el számunkra. Az Úr teremtette meg ennek lehetőségét: "halálra adatot bűneinkért". Szenvedéssel, borzalmakkal teli utat járt végig helyettünk és értünk. Bűneink, Istentől való távolságunk miatt nekünk kellett volna mindazt végig szenvedni, amit Ő végig szenvedett. Nekünk kellett volna, úgy teljes elhagyatottságban meghalni, ahogyan Ő meghalt. Jézus a mi büntetésünket hordozta el, hogy el ne vesszünk! Feltámadása győzelem volt a halál felett: az új életünk, a "lelkünk tavasza" egyetlen lehetősége!

A kérdés csak az, hogy hiszünk-e ebben? Ha igen, a nagyhéten hittel végigkísérve Jézus útját, Isten újjá formálja az életünket! Ennek nyomán találhatunk Istenben mennyei Atyát, Apukát, Jézusban Megváltót, Urat és Barátot, a gyülekezetben pedig szerető, szolgáló testvéreket és megtartó közösséget!