Templom újranyitás - tájékoztató

2020-05-15

Kedves Testvéreink! Örömmel tájékoztatjuk gyülekezetünk tagjait, hogy pünkösd vasárnap, május 31-én megnyitjuk templomunkat, és újra indítjuk templomi istentiszteleteinket!

  „Nyissák meg a templomokat vidéken – ezt javasolja a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa. A testület május 11-i ülésén hozott állásfoglalása szerint „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével. Ahol zsúfoltság várható, lehetőleg külön istentiszteletet szervezzenek a 65 éven felülieknek.”

   A határozat értelmében – az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával - pünkösdvasárnaptól kezdve minden vasárnap délelőtt (magától értetődően pünkösdhétfőn is) két istentiszteletet fogunk tartani ugyanazzal a tartalommal 8.30-kor, illetve 10 órakor. 

  Zsinatunk Elnöksége kérésének megfelelően további intézkedésig a 65 év alatti testvéreinket a 8.30-kor kezdődő istentiszteletre várjuk, a 65 év felettieket pedig a 10 órakor kezdődőre. Istentiszteletink menetéről, és a betartandó higiéniai szabályokról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 Pünkösdig az istentiszteletinket a már megszokott formában, egyházközségünk honlapján (www.gyorref.hu), illetve YouTube csatornáján (Győri Református Egyházközség), valamint Facebook oldalán (Győri Református Gyülekezet) követhetik nyomon.

  A május 17-i istentiszteletünket aznap, vasárnap délelőtt, 10 órakor a Győr + TV felvételről közvetíti, valamint megtekinthető lesz a Kultúrpart YouTube csatornáján, és a Maradj Otthon Fesztivál Facebook-oldalán is. 

  Ezúton is szeretnénk megköszönni testvéreink adományait, amelyeket utalással juttattak el hozzánk. Továbbra is kérjük és várjuk persely- és egyházfenntartói adományaik átutalását egyházközségünk bankszámlájára.

(Banszámlaszám: 10918001-00000040-29340004) 

 

Testvéri köszöntéssel:

A Győri Református Egyházközség Elnöksége